Testimonials

Heiner Depner

Wat is je achtergrond?

Oorspronkelijk kom ik uit Roemenië, maar ik verhuisde naar Duitsland toen ik elf jaar was. Na mijn opleiding elektrotechniek ging ik vrijwel meteen naar Nederland. Er was toen in Duitsland namelijk weinig te doen. Ik kon bij InAxtion aan de slag, samen met een aantal jongens uit mijn stad.

Op welk project werk je?

Ik zit al zeven jaar op hetzelfde project van Cofely. Wij bouwen aan cleanrooms voor ASML, een grote chipmachinefabrikant voor telefoons en computers. Cleanrooms zijn stofvrije ruimtes. Daarin worden de cabines gemaakt waarbinnen de chipproductiemachines worden opgebouwd. We hebben al drie cleanrooms gebouwd en in januari starten we met de vierde.

De volgende cleanrooms is meteen de grootste: 5 meter hoog en met een oppervlakte van 8000 m2. Daar passen straks 20 cabines in. De technische vloer bovenop de cleanroom is 7,5 meter hoog en ook weer 8000 m2 groot. Straks zijn er 28 transformatoren van 4000 ampére nodig om deze cleanroom in bedrijf te houden. Dat is wat een hele woonwijk aan stroom gebruikt.

Wat is jouw rol op het project?

Ik startte op dit project als eerste monteur, werd toen meewerkend voorman en vanaf januari ben ik voorman, Dan stuur ik veertig mensen aan en allerlei onderaannemers. Het team waarmee ik werk is hecht. Zij maakten het voor mij mogelijk om voorman te worden. Met mijn collega Uwe werk ik al bijne veertien jaar met plezier samen. Omdat we graag samenwerkten plaatste InAxtion ons steeds samen op projecten.

Wat heb je inmiddels allemaal bij InAxtion gedaan?

Mijn hele loopbaan werk ik al bij InAxtion en het grootste deel daarvan bij Cofely. Ik ben maar heel even op een andere opdracht geweest toen het bij Cofely wat minder ging. Toen er weer werk was, vroegen ze me meteen terug.

Mijn vaste dienstverband bij InAxtion geeft me veel zekerheid. Want al gaat het slecht bij een opdrachtgever waar jij op dat moment je project doet, InAxtion vindt altijd weer een andere opdrachtgever die wel werk heeft. En de mensen die in vaste dienst zijn, krijgen daarbij voorrang.